Advies nodig? bel 0318 437 552

Training omgang vragen gewone (boze) burger

Rechtstreekse confrontaties met de (boze) burger kunnen soms erg lastig en onvoorspelbaar zijn. De gesprekken gaan vaak over onderbuik gevoelens en gaan met platgeslagen meningen gepaard. Iedere wethouder, hoge ambtenaar of burgemeester krijgt wel eens met deze situaties te maken. Maar hoe ga je er mee om? Hoe beantwoord je de vragen van een boze burger die niet geïnteresseerd is in het lange, ingewikkelde verhaal? Welke vragen stellen deze burgers? Hoe kijken ze naar u? Hoe kunt u zich goed voorbereiden op deze vragen? Wat zijn de goede antwoorden?

 

Deelnemers geven deze training gemiddeld een
8,2
lees meer >

In de training leren we u hoe u goed met deze situaties kunt omgaan. Daarom maken we veelvuldig gebruik van praktijkoefeningen: o.m. een pitchtraining met onderbuik-vragen en een oefening in een zaalsetting waarin u wordt geconfronteerd met lastige, platgeslagen vragen uit de zaal. Deze oefeningen worden op camera opgenomen en geanalyseerd.

 

Doel van de training
U wordt getraind hoe u effectiever kunt omgaan met een publiek dat van u verwacht dat u hele algemene en dus lastige vragen, duidelijk en helder kunt beantwoorden. U leert dat u niet vanuit het oogpunt van uzelf of uw voorlichter moet denken, maar vanuit de blik van de burger (of van de journalist die namens de burger) die de vragen stelt. 

 

 

Geschikt voor

Ambtenaren

Bestuurders

Bestuursvoorzitter

Directeuren

Politici

Woordvoerders

 

Faciliteiten

  • Gratis parkeerkaart
  • Inclusief uitgebreide lunch
  • Notitiemateriaal
  • Onbeperkt koffie, thee en frisdrank

 

duur: Een dag    prijs: € 795,-

Data en locaties