Advies nodig? bel 0318 437 552

Crisiscommunicatie

Een crisis kan in elke organisatie en op ieder moment voorkomen. De manier waarop je een crisis aanpakt is van cruciaal belang bij crisiscommunicatie. Een goede voorbereiding is echt meer dan het halve werk. Hoe bereid je je voor op een crisis, die per definitie onverwacht komt? Bij PR Academy helpen we jou bij alle aspecten met onze training crisiscommunicatie. Zo beperk je met een gedegen voorbereiding de reputatieschade of kom je er bovendien nog sterker uit.


 

Deelnemers geven deze training gemiddeld een
8,2
Lees meer >

Inhoud van de cursus
De training crisiscommunicatie is een kort en krachtig programma van één dagdeel. Je leert hoe je je zo optimaal mogelijk kunt voorbereiden op crises en we bepalen mogelijke scenario’s van een crisis. We kijken samen naar wat er wel en niet werkt. We gaan in op wat er leeft binnen je organisatie en ook in de buitenwereld die via social media of andere media communiceren over jouw crisis. Met een omgevingsanalyse krijg je er beter zicht op. Tijdens een crisis is communicatie onmisbaar. Een crisis vraagt om snel handelen, openheid geven en de regie in hand houden. Ook leer je op de juiste manier om te gaan met media en journalisten. Ook de invloed van social media komt aan bod. We geven je theorie en concrete crisiscommunicatie tips voor de basis van een crisiscommunicatieplan, zodat je weet hoe je handelt. 
 

In het praktijkgedeelte gaan we vervolgens een mogelijke crisissituatie binnen jouw organisatie nabootsen aan de hand van een relevante case. Je leert door het oefenen van een mogelijke crisis en hoe je overkomt in de media de do’s en don’ts van crisiscommunicatie. De onderwerpen die we behandelen vormen de basis van het crisiscommunicatieplan.
 

Onderwerpen

  • Voorbereiding op een crisis met een omgevingsanalyse
  • Regie tijdens een crisis (samenstellen crisisteam, taakverdeling, uitgangspunt, netwerk en inzet van middelen, implementatie)
  • Omgaan met media en journalisten
  • Evaluatie/evalueren van een crisis
     

Met de training crisiscommunicatie heb je genoeg bagage in je rugzak om concreet aan de slag te gaan bij een crisissituatie in je organisatie. Je bent in staat om een crisiscommunicatieplan en een goede omgevingsanalyse te maken.
 

De trainers van PR Academy zijn toonaangevende specialisten uit het vakgebied. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in organisaties en de samenleving. De kennis en vaardigheden delen ze enthousiast en duidelijk, zodat jij jezelf sterk ontwikkelt. 

Heb je op dit moment een crisis en nu hulp nodig? Wij helpen je graag om je per direct bij te staan.  Op verzoek zorgen we voor de woordvoering. Bel met onze senior communicatieadviseurs Peter Pors of Korstiaan van Vliet via 0318-437552.
Wil je samen met collega’s deze training volgen? Hiervoor maken we een programma op maat. Neem contact op voor de mogelijkheden via 0318-437552 of e-mail naar info@pracademy.nl.

*Minimaal 3 deelnemers per training

 

Geschikt voor

Bestuursvoorzitter

CEO

Communicatieadviseur

Communicatiemedewerker

Directielid

Politicus

PR-medewerker

Woordvoerder

 

Faciliteiten

  • Gratis parkeerkaart
  • Koffie, thee en frisdrank inbegrepen
  • Notitiemateriaal

 

duur: dagdeel    price: € 295

Data en locaties
 
Top